25 lokakuuta 2016

Kohti keskiaikaa

Roolipeliharrastajana katseeni on usein kohdistunut myös oikean keskiajan ja historian suuntaan. Moni roolipelifantasiamaailma sijoittuu jonkinlaiseen keskiajan versioon, joten monenlaisia pikkuasioita on tullut tutkittua peleihin liittyen jo pitkään. Nälkä toki kasvoi syödessä, ja into eri aikakausiin tutustumiseen vain kasvoi. Pian törmäsinkin keskiajan elävöittämiseen, joka ei ole pelaamista ollenkaan. Se on erilaisten keskiajan vaatteiden, käsitöiden, ruokien ja tapojen tutkimista ja uudelleentoteuttamista.

Itse kiinnostuin etenkin erilaisista tansseista, ruoasta ja vaatteista, ja näin päätinkin vihdoin tehdä itselleni ensimmäisen keskiaika-asun. Mallikseni valikoitui lopulta allaolevan maalauksen punertava mekko 1400-luvun jälkipuoliskolta. Tästä se lähtee! Tällä hetkellä minulla on sovitetut kaavat ja kankaat. Seuraavaksi aloitan kankaan leikkaamisen ja ompelutyön, mutta ensin tarvitsee löytää sopivanväristä lankaa.

65f0540b27e3a4f1760e99dc49f5e3bf

Allaolevassa kuvassa on tämänhetkinen pellavakangasvarastoni. Kuva tietysti vääristää, sillä todellisuudessa vasemmanpuoleisin on puhtaan valkoinen, keskimmäinen on ylemmän maalauksen mekon väriä aavistuksen tummempi kuparin-oranssihtavan-ruskea (ei, en osaa värioppia), ja viimeinen väri on tumma metsänvihreä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAValkoisesta teen yhden tai kaksi aluspaitaa ja päähinettä, punertavasta kankaasta tulee tuo mekko. Metsänvihreän säästän miehen asua varten, jotta voimme seuraavan kerran osallistua ruokapitoihin omissa asuissa! Etsinnässä on vielä ainakin villakangasta kokopitkää viittaa varten.

Kuvaan tänne edistystä, jos sellaista on havaittavissa!
Maryjane

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti